3L Energy Solutions
uw partner voor inkoop van energie, begeleiding in verduurzaming en besparing van kosten

Energielabels voor uw woning of bedrijf

Sinds 2021 is er een wijziging gekomen in de regelgeving voor energielabels van woningen en bedrijven. Waar het tot eind 2020 mogelijk was om zelf een energielabel aan te vragen voor uw woning of bedrijfspand, is het sinds 1 januari 2021 verplicht dit volgens strengere regelgeving op te laten stellen.

Groot voordeel van de nieuwe regelgeving is, dat een energielabel voor uw woning of bedrijfspand veel betrouwbaarder is geworden. Er wordt gewerkt volgens een veel strakkere standaard waarbij alle facetten van uw pand gecontroleerd worden en berekend worden, en de energielabels die afgegeven worden dus ook veel betrouwbaarder zijn. Ook kan het opnemen van uw pand ervoor zorgen, dat u een duidelijk beeld krijgt van eenvoudig te realiseren verbeteringen waarmee u energie kan besparen. Vanaf het moment dat de energieprijzen zijn gaan stijgen is dit onderwerp actueler dan ooit! 

3L Energy solutions verzorgt voor u de volledige aanvraag van uw energielabel. Wij zorgen ervoor dat uw pand bezocht wordt door een inspecteur, en deze opgenomen wordt conform de geldende regelgeving van EPA-W (woningen) of EPA-U (utiliteit). Nadat uw pand bezocht is en alle informatie verzameld is, ontvangt u van ons een energielabel dat aangemeld is bij RVO. Zo is uw pand klaar voor verkoop of verhuur.

Op verzoek is het tevens mogelijk, voor u een verduurzamingsplan op te stellen voor uw pand of panden. Kijk voor meer informatie hierover op onze website bij het onderwerp verduurzaming vastgoed.