3L Energy Solutions
uw partner voor inkoop van energie, begeleiding in verduurzaming en besparing van kosten

Verduurzaming vastgoed

Bijna dagelijks krijgen wij de vraag van onze klanten in de particuliere en zakelijke markt: "Hoe besparen wij op de hoge energiekosten of hoe maken we ons pand duurzamer?" Het lijkt zo eenvoudig, maar de praktijk wijst uit dat het alles behalve makkelijk is.....

Inmiddels kennen we allemaal het gevoel dat ons bekruipt als de jaarrekening van de energieleverancier op de fysieke of digitale deurmat is gevallen.... Wat een hoop geld kost het elk jaar om je woning of bedrijf warm te houden en het licht aan te houden. Natuurlijk is het mogelijk om de verwarming een paar graden lager te zetten, maar daarmee lever je ook qua comfort fors in. En natuurlijk kan het ook anders, maar niet zonder een gedegen plan.

Verduurzaming is altijd maatwerk. Wat immers voor uw buurman van toepassing is, kan voor u totaal niet werken of zelfs ervoor zorgen dat de maatregelen die u treft weinig tot geen effect hebben. Immers, niet iedere woning is geschikt om gasloos verwarmt te worden of voordat dat kan, moeten er eerst andere maatregelen getroffen worden. Welke dat zijn, is zelf vaak lastig te bepalen.... waar doe je goed aan?

3L Energy Solutions maakt samen met u een inventarisatie van uw wensen, bekijkt samen met u uw woning of bedrijfspand en verzorgt vervolgens een complete rapportage van de te realiseren verbeteringen. Zo kunt u planmatig en efficiënt maatregelen doorvoeren die directe impact hebben op uw energieverbruik en bijbehorende kosten. Tevens bekijken wij samen met u van welke subsidiemaatregelen u gebruik zou kunnen maken om zo optimaal te kunnen investeren in verlagen van uw kosten.

Verduurzaming begint altijd met een kopje koffie. Graag horen wij van u wanneer dat u schikt in de agenda.