3L Energy Solutions
uw partner voor inkoop van energie, begeleiding in verduurzaming en besparing van kosten

Zonnepanelen en PV-installaties

 Tegenwoordig is het plaatsen van zonnepanelen, of PV-installaties zoals ze eigenlijk heten, een steeds vaker voorkomend onderwerp. Het is namelijk DÉ manier om uw energiekosten direct te verlagen, waardoor u minder geld kwijt bent aan uw energieleverancier.PV-installaties (oftewel fotovoltaïsche installatie) zijn bedoeld om zonlicht om te zetten in elektriciteit. In de volksmond worden deze installaties aangeduid als zonnepanelen. Waar bij introductie van deze systemen vaak gevonden werd dat deze lelijk waren, zijn deze panelen steeds meer het straatbeeld gaan bepalen. In nieuwbouwwijken zijn geen woningen meer te vinden zonder zonnepanelen op de daken.


Met de huidige energieprijzen kan het heel erg lonend zijn om te onderzoeken wat uw mogelijkheden zijn voor het installeren van zonnepanelen. Door de energiecrisis, met hele hoge prijzen voor elektriciteit en gas voor iedereen, is vooral het terugdringen van energieverbruik zo ongeveer de enige methode om op de kosten te kunnen besparen. Echter.... vaak is het ook niet zomaar mogelijk om het verbruik van elektriciteit echt terug te dringen. Zonnepanelen bieden dan een hele goede uitkomst!

De energie die door zonnepanelen op uw woning wordt opgewekt, wordt namelijk eerst verbruik door de eigen installatie. Dit betekend, dat als u op een zonnige dag uw wasmachine aanzet terwijl de zonnepanelen op uw woning volop in de zon staan, de opgewerkte energie uit de installatie eerst naar uw eigen woning gaat. Pas op momenten dat u niet thuis bent, levert de zonnepanelen-installatie stroom terug aan het netwerk. Kortom, zonnepanelen kunnen ervoor zorgen dat u veel minder stroom af hoeft te nemen van uw energieleverancier.

van Driel Energy Solutions biedt ondersteuning aan binnen het gehele proces van aankoop van zonnepanelen. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden, en ook de onmogelijkheden van uw woning om zonnepanelen te installeren en berekenen we samen met u wat de verwachting zal zijn qua opwek op jaarbasis. Aan de hand van uw energieverbruik en -kosten berekenen wij voor u wat de verwachte besparing is op jaarbasis, of als uw stroomverbruik lager is dan de opwek, de verwachting aan netto teruglevering. Zo is eenvoudig te bepalen hoe lang het duurt voordat u de investering terugverdiend heeft.

Van het eerste advies, tot de daadwerkelijke oplevering van uw installatie verzorgen wij voor u. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vul onderstaand terugbelverzoek in of neem telefonisch contact met ons op!